Nieuws

Laatste Nieuws

Na overleg met de lokale overheid en onze partners hebben wij de ceremonies en de feestelijkheden verplaatst naar 8 en 9 april 2021.
Het optreden van het Militaire Fanfarekorps ‘Bereden Wapens’ vindt dan plaats op donderdag 8 april in het Kulturhus in Borne.

In plaats van ceremonies en feestelijkheden

Het idee voor deze vrijheidsfilm ontstond afgelopen maandag (30 maart 2020) en is daarna met vereende krachten uitgewerkt tot een prachtig resultaat. De kracht van het idee (verbinding helden van toen en kanjers van nu) in combinatie met werklust van alle betrokkenen heeft wederom geresulteerd in een schitterende Bornse produktie.
Jan Pierik, Burgemeester van de Gemeente Borne

Een geweldig bericht. De eerste Britse bevrijder van het Dorsetregiment, die 75 jaar geleden op 3 april 1945 Borne binnentrok, komt op uitnodiging van de gemeente Borne als eregast onze ceremonies en feestelijkheden opluisteren. BorneBoeit stak hier veel energie in en schreef een fraai artikel.
Beschrijving van de activiteiten op 2 en 3 april

Op 3 april komt de Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers de herdenking en onthulling van de straatnaamborden opluisteren. Dit fantastisch aanbod is gedaan door het Ministerie van Defensie.

Op 2 april opent de Fanfare Bereden Wapens de feestelijkheden rondom de Vergeten Bevrijders met een concert onder de titel “Tour of Freedom in Concert” in de Sporthal ‘t Wooldrik in Borne. Deze muzikale bijdrage is aangeboden door het Ministerie van Defensie.

Wij zijn aangenaam verrast door de toezegging van de Militaire Muziek Krijgsmacht. Toegezegd is de komst van de Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers om op 3 april 2020 in Borne de herdenking, onthulling van de straatnaamborden en overige feestelijkheden op te luisteren met hun optreden. Een fantastisch aanbod!

  • Het College van B&W is op 27 augustus akkoord gegaan met een subsidie van € 5400,-
  • Het voormalige Dorset Regiment is eveneens uitgenodigd aanwezig te zijn op 3 april 2020. 
  • Op 3 augustus 2019 is de website vergetenbevrijders.nl online gegaan.
  • De initiatiefnemers hebben gehoor gevonden bij de Vereniging Officieren Cavalerie.
  • Op 3 april 2020 zal de Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers de onthulling van de straatnamen muzikaal ondersteunen.
  • Op 2 april 2020 zal het Fanfarekorps ‘Bereden Wapens’ een concert geven in sporthal ‘t Wooldrik’ met als motto ‘Tour of Freedom in Concert’.
  • De secretarissen van de Royal Dragoons en de Sherwood Rangers Yeomanry evenals die van de Britse ambassade in Den Haag hebben positief gereageerd op de uitnodigingen.
  • De initiatiefnemers hebben hun plannen voor 3 april 2020 afgestemd met leden van het comité ’75 Jaar Vrijheid in Borne’.
  • Het College van B&W van Borne heeft op 2 april 2019 het besluit genomen de gemeentelijke Rondweg te vernoemen naar de vergeten bevrijders: Royal Dragoons en Sherwood Rangers.

Lees verder op: https://bit.ly/2uJpJCM